The Shrimp København Logo

Gourmet på
Sankt Annæ Plads

Yaffa er endnu en frugt af aldrig at sige nej til et møde, jeg mødte Bjarke Reventlow og Simon Haugaard Pedersen der allerede kendt for at stå bag barene The Jane, Zoo, Blume og Zefside, ved en helt anden lejlighed. De havde ønsket om at lave en restaurant og stod allerede med lokalerne. Rejsen for Yaffa var utroligt lang i forhold til at få lokalerne på plads. Men nu ligger den så der en lille mellemøstlig perle på Gråbrødre Torv.

Jaffa er en af verdens ældste havnebyer og ligger i den sydlige del af Tel Aviv på Israels Middelhavskyst. Byen er særdeles præget af restaurationslivet, og engang var Jaffa den vigtigste eksporthavn for Palæstinas appelsiner. Appelsiner er der godt nok ikke på menuen hos Yaffa (endnu), men den nyåbnede restaurant har importeret en stor portion inspiration fra den gamle havneby og Mellemøsten i det hele taget.

De sydligere himmelstrøg bliver serveret på delevenlig manér hos Yaffa. Vælg enten den 12-retters aftenmenu, der tager dig gennem snacks som Jerusalem-pretzel, hummus med dukkah og syltet chili samt falafel og halloumi over blæksprutte med blomkål og harissa og lam med mandel og abrikos til grillede ferskner med hindbær og honning. Eller sammensæt selv din comfort food-oplevelse med blandede snacks, kolde og varme retter og dessert fra a la carte-kortet.

 

 

Mine andre restauranter

The Fat Pike

Min første restaurant efter jeg forlod Cofoco blev med bøf & skaldyr i rustikke rammer på Islands Brygge.

The Shrimp

Gourmet og gode vin lige midt i København på Sankt Annæ Plads

Bistro Grand-Mère

Føl dig hensat til en fransk bistro i Paris eller en lille beværtning i Lyon - bare på havnekajen i Sønderborg.

Yaffa

Tag på en smagssansende rejse til det østlige Middelhav